Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Výstupem validace požadavků ...

Výstupem validace požadavků by měl být konsistentní model požadavků, který odpovídá očekávání a možnostem uživatelů. To znamená, že validace přináší určitý kompromis mezi tím, co požadují uživatelé, a tím, co je uskutečnitelné v rámci omezení projektu informačního systému.
Proces validace požadavků je aktivně ve všech etapách Reguirements Engineeringu. Potřeba validace nastává:
• s přírůstkem nové informace o problémové oblasti,
• v rámci specifikace modelu požadavků (i jeho části),
• při analýze a syntéze specifikace požadavků, protože analyzované informace musí být zkontrolovány na přesnost a syntetizované požadavky na logickou konzistenci a koherenci.
Validace požadavků uživatelem završuje navíc celkový proces Reguirements Engineeringu a rozhoduje o kvalitě vstupů do následujících etap vývoje informačního systému.
2.12 Přístupy zpracování uživatelských požadavků
Zpracování uživatelských požadavků lze chápat jako podproces vývoje informačního systému, který je velmi náročný na komunikaci mezi analytikem a uživatelem. Získání požadavků představuje shromáždění všech relevantních znalostí, které jsou nutné pro vytvoření modelu požadavků problémové oblasti. Po pochopení povahy, vlastností a omezení problému může analytik přistoupit k formalizaci uživatelských požadavků, která je vyjádřena specifikací požadavků. Následně může být přistoupeno k validaci požadavků uživatelem, která rozhoduje o konečném úspěchu projektu informačního systému.

Žádné komentáře:

Okomentovat