Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Prostředí FirstStep ...

Prostředí FirstStep napomáhá udržet linii cílů, úkolů a předpokladů jednotlivých procesů. Při testování vlivu změn na modelu, by se měla zásadně používat kopie modelu. Jinak hrozí, že dojde ke změně poslání, cílů atd.
FirstStep poskytuje možnost modelovat některé procesy s vysokou mírou podrobnosti, jiné pouze na nutné úrovni popisu. Výhodou dekompozice velkých procesů do malých „článků“ nebo sub-procesů , je možnost modelování na jednotlivých částech jednoho modelu odděleně (paralelní vývoj). Jednotlivé kousky (články) mohou být spojeny do jednoho výsledného modelu, který pak může být předmětem testování, simulace a zlepšení. Dalším důvodem dekompozice tímto způsobem je dosažení lepší komunikace a pochopení problematiky. Velké a komplexní modely mohou být representovány několika jednoduchými obdélníky na nejvyšší úrovni se skrytými detaily uvnitř. Pokud má někdo zájem nahlédnout na detaily, jednoduše provede hierarchický rozpad na požadovanou úroveň.

rozpad na požadovanou úroveň.
6.1 Úvod do problematiky koncepce datového skladu (DW)
Koncepce Data Warehouse představuje specifickou strategii přístupu k datům a získávání informací z těchto dat, je určitým řešením problémů minulosti, tj.:
 nekonzistence dat,
 neexistence standardů,

Žádné komentáře:

Okomentovat