Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Co je to webhosting (web hosting)

1) Aby bylo vidět stránku na internetu, je nutný webový server, který zajišťuje přístup. Když lidé navštěvují web stránky, vlastně vstupují do souborů na webovém serveru. Webhosting nebo web hosting můžeme chápat jako pronájem místa na webovém serveru.

2) Nezáleží na tom, jak složitá nebo příliš obsáhlá, webová stránka musí být někde umístěna. Umístění (webhosting nebo web hosting) webové stránky znamená uložení jejích jednotlivých souborů, obrázků a údajů na webovém serveru, což je vlastně počítač, jehož jediným cílem je umožnit, aby stránka byla přístupná na internetu. Od okamžiku, kdy stránka je uložena na serveru, může být prosvětlováno ze jakéhokoli počítače pomocí webového prohlížeče a internetového spojení. Uživatel musí pouze napsat webovou adresu do webového prohlížeče a webový server bude reagovat tak, že obsah stránky přesune do počítače uživatele, kde je ukázána pomocí webového prohlížeče.

3) Webhosting nebo web hosting je způsob, jak dostat web stránku na internet, aby byla dostupná. Webový server je podobný osobnímu počítači až na větší kapacitu a vyšší rychlost. Serveru jsou soustředěny uvnitř datových center, kde mimořádné vysokorychlostní spojují tisíce serverů. Všechny tyto serveru slouží pouze jedinému účelu - zpřístupnit web stránky online na internetu.