Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Výstup naopak tvoří model ...

formě programového kódu.
Výstup naopak tvoří model uživatelských požadavků, který může být použit jako podklad pro specifikaci požadavků zamýšleného informačního systému. Při vývoji informačního systému často nastává situace, že nový systém bude tvořit část stávajícího informačního systému. Proto je nutné vzít v úvahu nově implementované části tak, aby se vzájemně podporovaly v konečném efektu.
V mnoha případech je využíváno reverzní inženýrství k aktualizaci dokumentace stávajícího informačního systému, protože dokumentace buď vůbec neexistuje, nebo už neodpovídá skutečnosti, která je zachycena pouze v programovém kódu. Pomocí reverzního inženýrství lze vyhotovit poměrně rychle dokumentaci informačního systému, jejíž základ tvoří datový model. Na základě vytvořené dokumentace lze snadno přenést celý informační systém nebo jeho část do jiného prostředí. Samozřejmě lze tuto dokumentaci upravit na základě nově požadovaných vlastností uživatelem, a tak rychle vygenerovat upravený informační systém případně i do odlišného programového prostředí.
Možnost využití reverzního inženýrství poskytují některé CASE nástroje. Tato skutečnost umožňuje snadnou údržbu aplikace aplikací modelů specifikace informačního systému místo často velmi nepřehledné údržby programového kódu. Tato výhoda je velmi efektivní u rozsáhlých informačních systémů, vyžaduje však investice do CASE nástroje a personálu, který se bude touto činností zabývat.

Žádné komentáře:

Okomentovat