Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

2. Pravidlo připojení atributů

Jakákoliv položka, která má malý faktor proximity (blízkosti) k položce, jež byla identifikována jako entita, je pravděpodobně atributem této entity. Faktor proximity položky je definován jako rozdíl mezi postavením dané položky a postavením položky, která byla označena jako atribut entity. Toto pravidlo vyjadřuje skutečnost, že zpravidla jsou atributy entity uvedeny přímo v daném formuláři. Například atribut „daň“ u entity „faktura“ má malý faktor blízkosti k položce „cena bez daně“, a proto je také tato položka atributem entity „faktura“.
3. Pravidlo identifikace relace
Sleduje strukturu klíčových atributů ve zkoumaných entitách. Je-li ve struktuře klíčových atributů obsažen atribut nebo atributy, které jsou primárními klíčí jiné entity, pak jsou tyto entity v relaci.
Aplikací výše uvedených pravidel může analytik vyhotovit E-R model, který lze automatizovaně otestovat na datovou konsistenci. Formuláře jsou velice užitečným zdrojem informací, protože umožňují efektivní odvozování požadavků dané problémové oblasti, ve které je omezené použití řídících databázových systémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat