Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

obrázek č. 4 objekty procesního modelu v prostředí FirstSTEP

Obrázek 4 znázorňuje rozpad procesního modelu v prostředí FirstSTEP. Hlavní proces je tvořen několika sub-procesy (3 až 7). Každý z těchto sub-procesů je tvořen dalšími sub-procesy, až pokud nedosáhneme atomické úrovně, kde se definují aktivity (úlohy) a jejich popis. Z hlediska cílů organizace a top procesů určených k inovaci, není zcela jednoduché vybrat proces pro modelování.
Rovněž je nutné pro daný model vybrat a nashromáždit vhodné informace, dále rozhodnout jak podrobně a do jaké hloubky budete modelovat. Je nutné, aby projektant po celou dobu prací postupoval v rámci jemu přidělených pravomocí vzhledem k projektu.
Klíčové procesy podniku a jejich cíle, jsou determinovány předmětem podnikání a požadavky zákazníků. Většinou zahrnují náklady, dodávky, kvalitu, produktivitu, úroveň spokojenosti zákazníka atd. Aby tyto zásady byly v průběhu zpracování projektu splněny, je třeba:
­ definovat hlavní procesy a jejich cíle tak aby bylo možné rozhodnout, které procesy se mají modelovat,
­ identifikovat, která část organizace odpovídá za daný proces, nebo participuje na části modelovaného proces, včetně rozhraní.

Žádné komentáře:

Okomentovat