Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

RIS (Reservation Information System)

– např. rezervační systémy v organizacích dopravního, cestovního ruchu.
GIS (Geographical Information System) – geografické informační systémy – pro podporu kreslení a vyhodnocování map, vytváření územních modelů apod.
CAD (Computer Aided Design) – podporující konstrukční a návrhářské práce v průmyslu, počítačově podporovaný návrh výrobku a jeho konstrukční řešení.
CAM (Computer Aided Manufacturing) – automatizovaná podpora řízení výrobních provozů.
OIS (Office Information System) – zajišťující podporu převážně rutinních kancelářských prací (zpracování a správa dokumentů, elektronická pošta atd.).
EDI (Electronic Data Interchange) – tyto systémy chápeme jako způsob výměny strukturovaných dat (objednávek, faktur) na základě dohodnutých standardů zpráv mezi informačními systémy jednotlivých obchodních partnerů pomocí elektronických prostředků. EDI umožňuje přímé propojení informačního systému daného subjektu s jeho zákazníky, dodavateli, finančními ústavy, dopravními organizacemi atd. a ve svém důsledku vede k tzv. „bezpapírovému“ obchodu. EDI je záležitost historicky spíše starší a proprietární mezi dvěmi firmami, dnes se více začíná mluvit v rámci B2B o standardizovaných řešeních.

Žádné komentáře:

Okomentovat