Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Řízení o průmyslovém vzoru

3.5.2. Řízení o průmyslovém vzoru
Řízení se zahajuje podáním přihlášky u Úřadu, čímž vzniká přihlašovateli právo přednosti. Přihláška může být podána jako tzv. jednoduchá (obsahuje jedinou vnější úpravu výrobku) nebo jako tzv. hromadná (může obsahovat více vnějších úprav výrobků).
Přihláška musí obsahovat:
a) žádost o zápis do rejstříku,
b) označení přihlašovatele,
c) vyobrazení vzoru,
d) název vzoru,
e) určení výrobku,
f) původce.
Přihlášku průmyslového vzoru a přihlášený průmyslový vzor podrobí Úřad průzkumu. Nesplňuje-li přihláška průmyslového vzoru stanovené podmínky, vyzve Úřad přihlašovatele, aby nedostatky odstranil, jinak řízení zastaví. Splňuje-li předmět přihlášky průmyslového vzoru podmínky stanovené pro jeho zápis do rejstříku průmyslových zorů, Úřad jej zapíše, o čemž vydá majiteli osvědčení a zápis oznámí ve Věstníku. Nejsou-li podmínky stanovené pro zápis průmyslového vzoru splněny, Úřad přihlášku zamítne. O opravném prostředku proti rozhodnutí (rozkladu) rozhoduje předseda Úřadu.
Spory o určení práva na průmyslový vzor rozhodují soudy. Na základě pravomocného rozhodnutí soudu Úřad odejme ochranu zapsanému vlastníkovi a případně provede přepis na oprávněnou osobu, jinak provede výmaz z rejstříku.

Žádné komentáře:

Okomentovat