Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Výzkumný pracovník v informatice

1.4.7. Výzkumný pracovník v informatice
 profesní náplň
identifikace a analýzy zkoumaných problémových oblastí, analýzy a řešení definovaných problémů, výběr a uplatnění metod řešení problémových oblastí, verifikace navržených řešení v praxi, publikování dosažených výsledků.
 předpoklady
kreativní myšlení, znalosti předmětné oblasti, schopnost zobecnění řešených problémů a výsledků řešení, publikační schopnosti.

1.5. Uživatel
1.5.1. Vedoucí pracovník
 profesní náplň
zajištění souladu IS/IT s celopodnikovými cíly, řízení rozvoje podnikových procesů a organizační struktury, podíl na řešení vztahů s externími dodavateli IS/IT, posuzování ekonomických analýz IS, formulace nároků na specifické úlohy IS (zejména manažerského charakteru), využívání aplikací pro příslušnou úroveň řízení firmy.
 předpoklady
schopnost vidět dopředu, schopnost podílet se na formulaci IST, komunikační schopnosti, znalosti řídících ekonomických organizačních a personálních faktorů rozvoje IS/IT, schopnost komunikace s počítačem, znalosti základních projekčních metod.

1.5.2. Uživatel (na provozní úrovni)
 profesní náplň
práce s aplikacemi a interpretace získaných výsledků, analýzy stavu provozovaných aplikačních úloh, formulace nových potřeb a požadavků, spolupráce na formulaci vazeb dané oblasti k ostatním oblastem řízení podniku.
 předpoklady
schopnost práce s počítačem, schopnost interpretovat získané výsledky, základní analytické schopnosti (identifikovat a strukturovat problémy), znalosti základních projekčních metod.

Žádné komentáře:

Okomentovat