Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vedoucí provozu

1.2.5. Vedoucí provozu
 profesní náplň
řízení provozních týmů, zajištění plynulého provozu systému, realizace informačních služeb, definování provozních pravidel, analýzy průběhu provozu, spolupráce na formulaci rozvoje provozních kapacit, sledování nákladů provozu, řešení operativních provozně-organizačních problémů.
 předpoklady
řídící a organizační schopnosti, znalost provozních charakteristik a nároků systému a jeho komponent, ekonomické znalosti pro hodnocení provozních nákladů, znalosti právních norem a předpisů vztahujících se k provozu IS/IT.

1.3. Informatik – obchodník
 obchodník v oblasti aplikací a s nimi spojených služeb
 obchodník v oblasti IT
 marketingový specialista v IS/IT

1.3.1. Obchodník v oblasti aplikací
 profesní náplň
analýzy daného segmentu trhu a jeho vývoje, sledování konkurence, analýzy potřeb zákazníků, řešení obchodních případů v oblasti ASW a souvisejících služeb, konzultace, prezentace produktů, podíl na přípravě a realizaci reklamních akcí.
 předpoklady
komunikační schopnosti, cit pro trh, schopnost vidět problémy očima zákazníka, znalost nabízených produktů, schopnost reprezentovat.

1.3.2. Obchodník v oblasti IT
 profesní náplň
analýzy daného segmentu trhu a jeho vývoje, sledování konkurence, analýzy potřeb zákazníků, řešení obchodních případů, zajišťování poprodejního servisu, konzultace, prezentace produktů, podíl na přípravě a realizaci reklamních akcí.
 předpoklady
komunikační schopnosti, cit pro trh, znalost nabízených produktů, schopnost reprezentovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat