Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Plánování a organizace projektu

Plánování a organizace projektu
Plánování a organizace projektu – řídící komise, vedoucí projektu, projekční týmy atd., projekční a programové standardy, techniky pro plánování a jejich automat. podpora.



Cílem plánování je určení projektových činností, přiřazení lidí k činnostem, určení nákladů a odhad potřebného času na projekt. Plánování musí být provedeno ještě zahájením projektu. Během projektu se plán pro jednotlivé etapy (životního cyklu projektu) postupně upřesňuje.

1.1. Plán projektu
Výstupy plánování jsou obsaženy v plánu projektu. Ten je tvořen těmito komponentami (např. dokumenty):
 Zadání projektu - Obsahuje cíle a rozsah projektu (tj. co se bude dělat). Tyto informace se určí ještě před plánováním.
 Struktura projektu - Obsahuje přehled projektových činností, které bude nutné provést.
 Harmonogram a rozpočet - Obsahuje činnosti rozplánované do jednotlivých dní, týdnů, měsíců. Obsahuje odhad nákladů na projekt.
 Zhodnocení proveditelnosti projektu - Obsahuje zhodnocení realizovatelnosti harmonogramu, projektu, posouzení důvěryhodnosti plánu apod.
 Organizace projektu - Obsahuje přehled lidí, kteří se budou na projektu podílet a jejich role. Obsahuje, jaké osoby tvoří řídící výbor (radu), projekční týmy, atd. Musí být přiřazeny lidé k jednotlivým činnostem.
 Řídící a kontrolní procedury (postupy) - Obsahuje přehled postupů určených pro zajištění požadované kvality výsledného produktu, pro provádění změn apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat