Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Implementační specialista

1.4.3. Implementační specialista
na rozdíl od konzultanta zaměřen na podstatně užší oblast, nevyžaduje se kreativní myšlení, ale spíš znalosti „best practise“ v dané oblasti a znalost daného produktu – obvykle produktově orientován
 profesní náplň
analýzy a realizace požadavků uživatelů na úpravy nebo doplnění implementovaného ASW, návrh změn v podnikových procesech s ohledem na optimální využití funkcí TASW, dokumentace provedených úprav, zajišťování školení nových produktů a aplikací.
 předpoklady
znalost předmětné oblasti (finance, logistika), znalost implementovaných a provozovaných ASW (po stránce funkční i technologické), komunikační schopnosti, schopnost řešit analytické a implementační problémy a chyby.



1.4.4. Analytik / programátor (vývojář)
 profesní náplň
Analýza a návrh SW architektury, analýza a návrh programového řešení a algoritmů, návrh UI, optimalizace výkonu řešeného SW, testování a ladění, tvorba programové dokumentace
 předpoklady
schopnost algoritmizace úloh, znalosti vývojových nástrojů, programovacích jazyků, někdy i grafické schopnosti, cit pro detail.

1.4.5. Správce sítě
 profesní náplň
instalace a správa ZSW a technických prostředků, analýza provozních parametrů sítě, řešení provozních problémů (chyb, poruch), řešení rozvoje počítačové sítě.
 předpoklady
znalosti funkčních a technologických charakteristik IT na úrovni technických prostředků a ZSW, OIS, schopnost analyzovat vývojové trendy v IT, schopnost práce v časovém tlaku.

1.4.6. Správce databází
 profesní náplň
návrh a dokumentace DZ, řešení distribuce DZ, návrh a tvorba procedur zajišťujících konzistenci a integritu DZ, zajišťování DZ proti výpadkům (archivace, log soubory), mapování a zpřístupňování externích databází, definice přístupových práv.
 předpoklady
znalosti funkčních a technologických charakteristik IT na úrovni DBMS, schopnost analyzovat nároky aplikací na rozvoj DB (rozsah, bezpečnost).

Žádné komentáře:

Okomentovat