Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Motivační faktory

Motivační faktory by měly být používány v co nejpestřejší škále, nelze se zaměřit jen na jeden - např. dobrá mzda, to má většinou jen dočasný účinek.
Příklady motivačních faktorů: odměna (mzda, příplatky na stravu, dopravné apod.), přitažlivá a různorodá práce, dobré pracovní prostředí, formální uznání dobrých výsledků, možnost služebního postupu a rozvoje kvalifikace apod. Je samozřejmě třeba odhadnout co na koho působí.

Budování IS představuje nejen velký objem prací a překonávání řady problémů, který samy o sobě kladou veliké nároky na řízení celého projektu, ale tato činnost je mimořádně náročná i proto, že jde o organizování práce kolektivů uživatelů a řešitelů, kdy jednotlivé skupiny specialistů jsou zcela odlišně orientovány a kde členové jednoho týmu často spadají do různých organizačních útvarů.
Řízení různorodých pracovních týmů a nároky na koordinaci, přesnost jejich práce, která má vyústit v dokonale sladění IS definovaný s přesností a důsledností, jakou vyžaduje počítač, je možné jen při dodržení určitých pravidel.

1.7. Plánování a řízení projektu
se dělí na dvě části –
v předprojektovém stadiu
- v projektových stadiích a při jeho realizaci

V průběhu předprojektového stadia se zpracovává projektový úkol, na jehož schválení závisí, zda podnik nebo organizace bude vytvářet IS. Pro zpracování projektového úkolu se vytvoří dočasný pracovní tým, jehož členy i vedoucího jmenuje ředitel organizace jmenovací listinou, ve které jsou současně vymezena práva a povinnosti i pravidla práce týmu.

Při řízení projektu v projektových stadiích a při realizaci se ustanoví tyto orgány řízení projektu:
 řídící komise
 hlavní projektant
 řešitelské týmy

Žádné komentáře:

Okomentovat