Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Válka s mloky

– varuje lidstvo před nebezpečím fašismu. Děj se odehrává v různých částech světa, v oceánech i na souši, časově v neurčené době. Na ostrově Tana Masa objevil při lovu perel kapitán van Toch obrovské mloky. Brzy poznal, že jsou to velmi inteligentní tvorové. Naučil je různým kouskům, bránit se nožem žraloků, otvírat lastury a vyndávat z nich perly.
Dobře si uvědomoval, jak cenné perly jsou a jak obrovské obchodní možnosti se mu naskytly.
Odjel do Čech a kontaktoval svého známého z mládí Bondyho, který byl velmi postaveným mužem, místopředsedou Svazu průmyslníků, komerčním radou…. Smluvili spolu obchod. Bondy dodá lodě, na kterých dovolí Tochovi převážet mloky do různých koutů světa, a van Toch zajistí nové trhy pro Bondyho zboží. Práce s mloky byla dlouho tajena. Zvrat nastal po otištění fotografií mloků s krásnou dívkou na břehu oceánu. Ta je zde objevila se svými přáteli, chtěla snímku využít ke své popularitě, neboť měla v úmyslu stát se herečkou.Od té doby byli mloci rozmisťováni po celém světě. Rychle se množili, lidé je začali využívat jako levné pracovní síly. Naučili je ovládat techniku, zacházet se zbraněmi… Mloci pomáhali při některých lidí byly pro mloky zřizovány školy, vzdělaní mloci pracovali v různých organizacích atd. Mnohé národy začaly mezi sebou soupeřit. Německo hlásalo, že u nich žijí mloci byli součástí německé armády…
Mloků přibývalo, potřebovali rozšířit oceány. Obrátili se proti lidem, výbuchy zvětšovali svá území. Lidé umírali, nechtěli se však vzdát. Vůdce mloků Chief Salamandr tlumočil pomocí rádia své požadavky. Chtěl, aby lidstvo mlokům sloužilo.Jeden mlok byl už spatřen i v Praze. Naštěstí mezi mloky propukly nesváry, jejich jednota se rozpadla. Tím rostla naděje, že budou lidi přemoženi.

Žádné komentáře:

Okomentovat