Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vytvoření smluvního vztahu

Pro uzavření leasingové smlouvy musí žadatel předložit podklady, na jejichž základě jej může leasingová společnost jednoznačně identifikovat a které pro ni mají dostatečnou výpovědní hodnotu.

Cena leasingu
Cenou leasingu bývá označována celková částka vyplývající z leasingové smlouvy, která je postupně hrazena v průběhu leasingové operace leasingovým nájemcem leasingovému pronajímateli, a to především v podobě splátek leasingového nájemného a případné odkupní ceny na konci leasingu.

Cena leasingu zahrnuje:
– vstupní cenu předmětu leasingu, kterou leasingový pronajímatel postupně prostřednictvím odpisů rozpouští do nákladů po dobu trvání leasingové smlouvy (u operativního leasingu pouze poměrná část připadající na dobu trvání leasingové smlouvy)
– finanční náklady pronajímatele, vynaložené na konkrétní případ (refinanční úrok, pojištění, poplatek za sepsání leasingové smlouvy)
– výnos leasingové společnosti

Poměr celkové ceny leasingu a pořizovací ceny předmětu leasingu vyjadřuje leasingový koeficient (leasingový faktor). Vyjadřuje celkové zvýšení nákladů při financování daného předmětu formou leasingu ve srovnání s pořízením předmětu za hotové.

Žádné komentáře:

Okomentovat