Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Poskytování záloh:

dohodnutí ve smlouvě, že dílo bude zhotovováno na etapy a po každé etapě zaplatí objednatel určitou část ceny. Definitivní cenu je objednatel povinen zaplatit až je věc předána.
Povinnost zaplatit:
zhotovení díla dle smlouvy – zahrnuje i předání díla. Objednatel zaplatí cenu díla, jestliže je dílo zhotoveno bez závad. Pokud má závady, objednatel nemusí dílo převzít!!!!!!! Pokud ho převezme, vytkne však závady- objednatel má právo zadržet si určitou část ceny díla do doby než vytknuté závady budou odstraněny. Objednatel není v prodlení, byť je dílo předáno.
Způsob provádění díla:
nastanou-li problémy – ve smlouvě je dohodnuto, že zhotovitel bude povinen využít materiálu objednatele. Objednatel je v prodlení této dodávky – zhotovitel může po tuto dobu přerušit provádění díla a v tuto dobu se posouvá termín ke zhotovení díla.
Objednatel dodá věci nevhodné:
zhotovitel má povinnost na tuto nevhodnost objednatele upozornit. Zhotovitel je povinen se podřídit pokynům objednatele. Pokud budou nevhodné, zhotovitel je povinen na tuto nevhodnost upozornit. Zhotovitel je chráněn, když pak dílo vykazuje vady. Neupozorní-li na nevhodnost a věc vykazuje vady, odpovídá pak za tyto vady zhotovitel. Vhodnost se posuzuje objektivně. Zhotovitel se bere, že je odborník a je schopen nevhodnost poznat. Nemůže se hájit tím, že není vzdělán.

Žádné komentáře:

Okomentovat