Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Řešitelské týmy

Řešitelské týmy
jsou sestaveny k realizaci určitého cíle. Vedoucí řešitelského týmu odpovídá za dodržení harmonogramu, věcnou a odbornou úrověň řešení.
Plánování a řízení projekčních a programátorských prací
Pro dosažení požadované kvality IS a zvládnutí složitosti projekčního procesu je třeba
 vytvořit bázi dat požadavků na IS
 navrhnout dekompozici projekčních prací
 vypracovat plán dokumentace systému
 stanovit pravidla pro sdílení dat mezi členy projekčního týmu

Aby návrh splňoval požadavky zadavatele, zapíší se požadavky do předdefinovaných tabulek na základě interview či písemné dokumentace. V průběhu či na konci řešení tak lze zjistit zda jsou všechny požadavky splněny.
Po té se navrhne dekompozice proj. prací. Přidělí se odpovědnost za části řešení a definují se výsledné produkty.
Na základě dekompozice proj. prací a def. výsl. produktu je možné připravit plán dokumentace, což uvožní zabezpečit plnou a včasnou specifikaci.
Když se na tvorbě projektu účastní tým pracovníků s využitím více osobních počítačů, je třeba vypracovat pravidla upravující přístup k datům a pro manipulaci s daty, vytvořit plán sdílení dat, ochrany dat, řešení nesouladů, integraci dat do centrálního projektu.
To lze řešit pomocí hlavního projektu, který obsahuje všechny data projektu. Vedoucí projektu je jediným uživatelem tohoto projetu a nikdo jiný ho nemůže modifikovat. Může závazné údaje uzamknout. Vedoucí projektu přenáší kopie projektováných dat z hlavního projektu do podprojektů jednotlivých projektantů. Data vytvořená či modifik. v prodprojektech vedoucí projektu integruje zpět.
Podprojekty obsahují data, s kt. jednotlivý projektanti pracují při řešení své úlohy. Každý projektant přebírá data, kt. potřebuje z hl. projektu. Data týkající se svého projektu může měnit, přidávat či rušit. Výsledky předá do hl. projektu.
Projekt pro řešení nesouladů obsahuje seznamy dat z každého podprojektu a z hl. projetu pro zjištění duplicit z jednotl. podprojektů, mezi podprojekty a hl. projektem a rozhodují kt. entity zahrne do hl. projektu. V průběhu se některé data ustálý a vedoucí proj. je můžou udělat závaznými.

Žádné komentáře:

Okomentovat