Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pracovní síla

 pracovní sílu
rostou nároky na pružnost pracovní síly = ochota akceptovat celoživotní vzdělávání jako životní styl, ochota k opakovanému doškolování a vzdělávání, změna specializace, ale i stěhování za pracovní příležitostí. Objevuje se nový prvek teleworking (= práce na dálku) – pro firmy to znamená snížení režie, zvýšení flexibility a rychlosti reakce na změny na trhu.  vznik nových pracovních příležitostí, pozvolný zánik tradičních pracovních uplatnění.
 společnost, rodinu, občana a demokracii
ve společnosti hraje rozhodující roli přístup občanů k informacím  pečovat o to aby nevznikla společnost rozdělená informačně (ti, co přístup k informacím mají x ti, co ne). Změna životního stylu (práce na dálku, přístup věří k informacím na internetu); růst nároků na pedagogickou osvícenost učitelů a rodičů; schopnost informaci zařadit, vybrat důležité, nalézt a soustředit se na podstatné souvislosti. Pozitivní rozvoj člověka v oblasti školství, vědy, kultury ale i zábavy. Prostor k zneužití (třídní a rasová nenávist, dětská pornografie,...).
 státní administrativa
informace se stala klíčovým rozlišujícím faktorem prakticky všech výrobků a služeb. Aktivity provozované prostřednictvím Internetu přesahují národní hranice a tedy i působnost národní jurisdikatur to, spolu s problémy zneužívání Internetu, vyžaduje stálou mezinárodní spolupráci při úpravě a slaďování zákonů. V tomto prostředí budou úspěšné ty státy, jejichž státní administrativa vytvoří pro podnikání prostředí, ve kterém bude možné co nejefektivněji získat informace a ty pak použít.

Úloha – předpoklady:
Jste v pozici pracovníka, který má obhájit v organizaci vývoj a nasazení Intranet aplikací.
Zadání:
 Navrhněte obsah a strukturu argumentace, která povede k prosazení projektu.


Vývoj intranetových aplikací je levný a rychlý, snadná úprava a integrace do celku s ostatními aplikacemi, moderní technologie, minimální požadavky na HW, umožňuje zpracování informací způsobem, na který jsou uživatelé zvyklí z internetu – hypertext, obrázky, grafy, video, ale i tabulky (výstupy z databází), možnost tisku toho, co je na obrazovce. Ovládání – opět standardní – webovský prohlížeč.

Žádné komentáře:

Okomentovat