Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OCET, SŮL A HOŘČICE

1. ocet
2. sůl
3. hořčice


1. Ocet
Ocet je dochucovací přípravek, který má i konzervační účinky. Vyrábí se octovým kvašením lihu – přeměna lihu (etanol) na kyselinu octovou. Ocet je vlastně zředěný roztok kyseliny octové.
Ocet dělíme podle použitých surovin:
• KVASNÝ – lihový
• VINNÝ – octovým kvašením révového vína
• OVOCNÝ – octovým kvašením ovocného vína
• OCET Z PŘÍSADAMY – jakýkoliv druh octa s přísadou feferonek, znojemského koření, bylin…
Použitím ochucování pokrmů, salátů, nálev na sterilování okurky a jinou zeleninu


2. Sůl
Sůl je dochucovací prostředek nerostného původu získává se z krmených ložisek rozemletém nebo vysušením slavného roztoku. Dále se získává z mořské vody.
Druhy:
• KAMENÁ – mletá pánvová a vakuová (ze slané vody)
• MOŘSKÁ


3. Hořčice
Hořčice je kašovitá pochutina, která se vyrábí z hořčičných semen (žlutá, tmavá, orientální). Druhy:
• PLNOTUČNÁ – konzumní, orientální, francouzská
• KREMSKÁ – zrnitá (z hořčice světlé a tmavé v poměru 1:1)

Žádné komentáře:

Okomentovat