Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Smlouva o úpravě vyživovací povinnosti

1. paní ........................, bytem .............., ul. č. .............., na straně jedné, a
2. panem ........................, bytem .............., ul. č. .............., straně druhé

za těchto podmínek :

I.
Účastníci, kteří uzavřeli sňatek dne ............. před Obvodním úřadem v ............., se dnešního dne ve smyslu § 24a odst. 1 písm. a) dohodli ohledně vzájemné vyživovací povinnosti o tom, že v případě rozvodu manželství, na základě návrhu podaného u soudu nejpozději do ..........., dnem právní moci rozsudečného výroku o rozvodu manželství :

1) paní ........................ vzniká vůči ........................ právo na výživné, které bude poskytováno takto :
- do jednoho měsíce ode dne právní moci rozsudečného výroku o rozvodu manželství ....................... vyplatí paní ........................ částku ............. Kč (slovy ............. ............. korun českých) a to na účet, jehož identifikaci mu paní ........................ na požádání sdělí;
- po dobu dvou let, počínaje měsícem, který začne běžet jako druhý po měsíci, ve kterém nastane právní moc rozsudečného výroku o rozvodu manželství, bude pan ....................... paní ........................ platit na výživném částku ............. Kč měsíčně, splatnou vždy do 10. dne v měsíci předem, na účet, jehož identifikaci mu paní ........................ na požádání sdělí;
2) pan ....................... právo na výživné proti paní ........................ neuplatňuje a žádné mu ani nevzniká.
3) Shora popsanými ujednáními jsou vzájemné vyživovací povinnosti účastníků pro případ rozvodu manželství zcela vypořádány.

Žádné komentáře:

Okomentovat