Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Azylová zařízení

Azylová zařízení zřizuje ministerstvo

Přijímací středisko - slouží k ubytování účastníka řízení o udělení azylu do doby provedení potřebných úkonů /dle § 46/ . Je provozováno ministerstvem.

Pobytové středisko - slouží k ubytování účastníka řízení o udělení azylu do doby nabytí právní moci rozhodnutí o udělení azylu. Je provozováno ministerstvem nebo právnickou osobou v rozsahu pověření uděleného ministerstvem a za úplatu.

Integrační azylové středisko - slouží k přechodnému ubytování cizinců, kterým byl udělen azyl. Je provozováno stejným způsobem jako pobytové středisko.

Stát prostřednictvím ministerstva poskytuje obci příspěvek k částečné úhradě nákladů obce vynaložených v souvislosti s azylovým zařízením v jejím území.

Státní integrační program
Je to program zaměřený na pomoc azylantům při zajištění jejich začlenění do společnosti. Součástí je i vytvoření předpokladů pro získání znalostí českého jazyka.
V oblasti zajištění trvalého bydlení se realizuje formou jednorázové nabídky bydlení azylantovi ministerstvem.

V oblasti získání znalosti českého jazyka realizuje Ministerstvo školství integrační program formou bezplatného jazykového kurzu. Ministerstvo školství učiní azylantovi nabídku kurzu českého jazyka nejpozději do 30 dnů ode dne udělení azylu.

Žádné komentáře:

Okomentovat