Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Finanční příspěvek zahrnuje:

a) příspěvek na zajištění výživy a ostatních základních osobních potřeb
b) příspěvek na dietní stravování
c) příspěvek na zajištění nezbytných nákladů na domácnost
Cizinec se pro účely zaměstnání a studia považuje po dobu platnosti víza za účelem dočasné ochrany za cizince s povoleným trvalým pobytem.
Pracovníci Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky jsou oprávnění osobně jednat s cizincem, kterému bylo uděleno vízum za účelem dočasné ochrany.

c) Pobyt na území na diplomatické vízum a zvláštní vízum
Diplomatické vízum je vízum udělené cizinci na základě oficiální žádosti (nóty) a označené jako „Diplomatické vízum“. Vyznačuje se do diplomatického pasu nebo jiného cestovního dokladu cizince, který požívá diplomatických imunit a výsad.
Zvláštní vízum je vízum udělené cizinci za účelem služebního pobytu na území na základě oficiální žádosti (nóty) a označené jako „Zvláštní vízum“. Vyznačuje se do služebního pasu nebo jiného cestovního dokladu cizince.
Zastupitelský úřad uděluje diplomatické vízum a zvláštní vízum v zahraničí. Ministerstvo zahraničních věcí uděluje a vyznačuje diplomatické vízum a zvláštní vízum na území.
Víza se udělují s platností na dobu výkonu diplomatické nebo konzulární funkce nebo na dobu trvání pobytu za služebním účelem.

Žádné komentáře:

Okomentovat