Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA V CELKU (VEPŘOVÉ MASO)

VÉPŘOVÁ KÝTA NA SMETANĚ:
Maso prošpikujeme slaninou, opečeme na zeleninovém základě přidáme divoké koření. Citrón nebo zastříkneme octem. Šťávu zahustíme zásmažkou. Ředíme vodou vaříme asi hodinu pak přidáme mléko, smetanu. Procedíme přes špičák dochutíme solí, cukrem převařeným octem.

VEPŘOVÁ KÝTA NA PAPRICE:
- 1 – 1,5 kg
- maso opečeme na paprikovém základě, zalijeme polovinou vodou a dusíme do měka
- měké maso vyjmeme zahustíme zásmažkou a zjemníme smetanou

HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA:
Kýtu omýt, osušit, prošpikovat, díly šunky a kyselou okurkou. Dusíme na ZZ, divoké koření, sůl, tymián, kolečka citrónu a zastříknout octem podusit do měka. Zahustit zásmažkou, provařit, dochutit hořčicí, cukrem, mléko a jemnit smetanou, přecedit před maso a sypat kyselou okurkou a šunkou na nudličky při expedice.

BRATISLAVSKÉ VEPŘOVÉ PLECKO:
Maso osolíme, svineme, upevníme motouzem opečeme na CZ přidáme rajčatový protlak, podlít, dusit a šťávu zaprášit,zalít vodou, dochutit citrónovou šťávou. Jemnit mlékem a smetanou. Procedit jako vložku při expedice vkládáme na maso směs nudliček krájené zeleniny (vařená mrkev, celer, hrášek a kyselou okurku)
VEPŘOVÁ PLEC SEGEDÍNSKÁ

Žádné komentáře:

Okomentovat