Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA JEDNO PORCOVÉ (VEPŘOVÉ MASO):

VEPŘOVÝ ZÁVITEK NA SMETANĚ:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepat, osolit, opepřit a naplnit. Vařené vejce, salám, okurek, slanina upevnit, opečeme na zeleninovém základě přidáme divoké koření. Citrón nebo zastříkneme octem. Šťávu zahustíme zásmažkou. Ředíme vodou vaříme asi hodinu pak přidáme mléko, smetanu. Procedíme přes špičák dochutíme solí, cukrem převařeným octem.

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO NA KMÍNĚ:
Žebírko naklepat, naříznout, sůl, kmín, dusit na CZ šťávu zaprášit, provařit, přecedit, dochutit.

NOVOHRADSKÝ VEPŘOVÝ PLÁTEK:
Plátky bůčku naklepat, osolit, opepřit a opéct na tuku. V tuku od opékání osmažit cibulku na kostky, mletou papriku. Přidat lečo, žampióny, zalít vodou nalít na maso a dusit v troubě. V polovině dušení přidat smetanu rozmíchat z hladkou moukou a dodusit do měka.

Žádné komentáře:

Okomentovat