Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PEČENÍ VE SMAŽICÍ PÁNVI, KERAMICKÉM HRNCI...

PEČENÍ VE SMAŽICÍ PÁNVI:

Tento zp. Úpravy převážně masa lze nazvat: Dušená pečeně.
1. způsob
Kuchyňský připravené maso rozdělené na části asi o hmotnosti 1 kg. Vkládáme okořeněné a osolené do pánve s rozehřátým tukem a po všech stranách opékáme. Pak teprve přidáváme další přísady např. zeleninu.

2. způsob
Kuchyňský připravené maso rozdělené na části asi o hmotnosti 1 kg. Vkládáme na cibulový zeleninový základ okořeněné a osolené. Maso na tomto základě jen krátce opečeme, aby se základ nepřipálil.


PEČENÍ V KERAMICKÉM PEKÁČI (ŘÍMSKÝ HRNEC):
Dvoudílný pekáč musíme na určitou dobu předem namočit do studené vody. Teprve potom vkládáme do spodní části pekáče kuchyňsky připravené , okořeněné maso případně doplněné zeleninou a můžeme přidat i malé množství tuku. Spodní část pekáče přiklopíme vrchní částí. Nádobu vkládáme do vyhřáté trouby na rošt a pečeme při teplotě 200 – 230 C. Tento zp. Pečení je určen pro menší množství masa v průměru asi 1 kg.


PEČENÍ V HLINÍKOVÉ FOLII – ALOBALU:
Pečení v alobalu využíváme při přípravě masa šetrným zp. (také proto, že se snadno potravina stráví). Připravené maso vkládáme do alobalu nebo je napichujeme na jehlu a alobalem zabalíme. Obal alobalu musí být asi 3krát větší, než je velikost upravované potraviny. Potraviny v alobalu pečeme v běžných pečicích a cukrářských troubách a na roštu a na rožni.

PEČENÍ NA PÁNVI:
Na pánvi pečeme hlavně masa. Připravená masa vkládáme na pánev s rozehřátým tukem opékáme po obou stranách dohněda. Pánev a tuk musí být dobře rozehřáty, aby se maso nepřichytilo ke dnu, rychle se opeklo a šťáva z masa se nevyluhovala. Do masa nesmíme během přípravy píchat.

Žádné komentáře:

Okomentovat