Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OMÁČKY

Jsou základní součástí mnoha pokrmů zvyšujeme ji mi chutnost a výživnost daného pokrmu.

POUŽITI:
• k teplým a studeným masům
• k zelenině
• k minutkám

DEGUSTACE: na porcelánový talířek nalijeme malé množství omáčky a posuzujeme chuť, vůni, barvu a konzistenci. Degustace lžičkou, vařečkou nebo naběračkou neprovádíme z hygienických důvodů.

POŽADAVKY NA OMÁČKY:
1. výrazná chuť po použité surovině
2. dostatečně provařená
3. barva přirozená dle hlavní suroviny
4. správná hustota
5. správná teplota
6. chuťově vyvážena
7. hladké konzistence

OMÁČKY ROZDĚLUJEME:
1. základní omáčka
2. omáčka k vařenému masu
3. omáčky složité
4. omáčky krycí
5. omáčky tabulové
6. dresinky a zálivky

Žádné komentáře:

Okomentovat