Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Recepty, Meloun s překvapením neboli sandía sorpresa campuzano

Meloun s překvapením neboli sandía sorpresa campuzano
1 středně velký červený meloun
1 středně velký žlutý meloun
1/2 kg hroznového vína
1/2 kg zralých broskví
1 balíček velkých rozinek
100 g vyloupaných ořechů
1 velká sklenice sladkého sherry
8 lžiček cukru

Rozkrojíme červený meloun v jedné třetině, vykrojíme opatrně vnitřní část a prázdný meloun, včetně horní části dáme stranou. Dužinu obou melounů zbavíme jader, šťávu dáme stranou a zbytek dužiny nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i oloupané broskve. Můžeme přidat ještě banány a oloupaná jablka, taktéž nakrájená na kostičky nebo plátky a vše dáme do mísy. Do kastrolu slijeme šťávu z veškerého ovoce, přidáme rozinky, cukr, suché sherry a vaříme tak dlouho, až celá směs zkaramelizuje. Směs přidáme do mísy s nakrájeným ovocem, přidáme nasekané ořechy. Necháme zakryté v ledničce tři až čtyři hodiny (můžeme nechat i do druhého dne). Před podáváním přidáme podle potřeby víno a cukr.

Podáváme ve vydlabaném melounu.

Žádné komentáře:

Okomentovat