Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Recepty, Callos a la madrileña neboli dršťky po madridsku

Callos a la madrileña neboli dršťky po madridsku
1/2 kg hovězích drštěk, 1/2 kg telecí hlavy, 1/2 kg telecích nožiček, kousek uzeného, 1 pikantní klobáska (čabajka), 1 jelítko, 10 dkg šunky, 1 zelená paprika, česnek, 2 cibule, bobkový list, 1 feferonka, sůl, pepř, mletá paprika, olej, ocet

Dršťky a na kousky nakrájenou hlavu a nožičky alespoň na hodinu namočíme do osolené vody, do níž přidáme také ocet. Pak je dobře očistíme, dáme do hrnce s dostatečným množstvím studené vody a dáme vařit.

Když voda začne vřít, procedíme všechny suroviny, přidáme opět studenou vodu a vaříme. Přidáme uzené, celý česnek, cibuli, papriku, sůl a vaříme, dokud dršťky nezměknou. Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, klobásku nakrájenou na kolečka a lžičku mleté papriky (pozor ať se paprika nepřipálí).

Do nádoby (nejlépe kameninové) dáme dršťky, přidáme rozmačkanou papriku, jelítko nakrájené na kolečka a připravenou osmaženou směs. Přidáme feferonku a zalijeme vývarem z drštěk. Vaříme dalších 30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, pokud je to nutné, a občas zamícháme. Servírujeme horké v téže nádobě.

Schováme-li dršťky do dalšího dne, budou ještě chutnější. Také je možné jednotlivé porce zmrazit.

Žádné komentáře:

Okomentovat