Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Recepty, Cocido madrileño neboli madridský kotlík

Cocido madrileño neboli madridský kotlík
1/4 kg cizrny
4 brambory
1 řapík celeru
mrkev, česnek, 3/4 kg zelí
1/2 kg telecí kýty, 1/4 slepice, kousek šunky (špička), pikantní klobáska
jelítko, kousek slané slaniny, morková kost, nudle.

Do hrnce s dostatečným množství studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a slepici. Když začne voda vřít, přidáme cizrnu (můžeme použít hrách), kterou jsme na noc namočili do vody.

Tři hodiny vaříme na mírném ohni a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer, osolíme a dovaříme. V dalším hrnci uvaříme nakrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s nadrobno nasekaným česnekem a lžičkou mleté papriky.

Vývar přelijeme do další nádoby. Jakmile začne vřít, přidáme nudle a dovaříme. Servírujeme nejdříve polévku, jako druhý chod cizrnu, brambory a další zeleninu a nakonec masité pokrmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat