Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Nárok zaniká též když je oprávněný déle než měsíc -

Nárok zaniká též když je oprávněný déle než měsíc ve vazbě nebo ve výkonu trestu odnětí svobody. Nevztahuje se to na nárok odsouzené ženy na rodičovský příspěvek po dobu po kterou pečuje o dítě na základě povolení, které jí bylo vydáno na žádost, aby ve výkonu trestu měla dítě u sebe a starala se o něj.

Při splnění podmínek nároku na dávky jen po část kalendářního měsíce, náleží tyto dávky po celý měsíc, Výjimkou je rodičovský příspěvek, který se poskytuje jen po tu část měsíce, po níž jsou splněny podmínky a to za každý kalendářní den ve výši 1/30 částky náležející za kalendářní měsíc.

V situacích, kdy oprávněná osoba splňuje po část měsíce nárok na dávku v nižší výměře a po část měsíce ve vyšší výměře, náleží za tento měsíc částka ve vyšší výměře.
Některé podmínky nároku na výplatu dávky
1. Podání písemné žádosti příslušnému okresnímu úřadu na tiskopisu předepsaném ministerstvem práce a sociálních věcí
2. Žádost musí obsahovat souhlas oprávněné osoby (a všech společně s ní posuzovaných osob) s poskytnutím jejich osobních údajů rozhodných pro nárok na dávku státními orgány, právnickými i fyzickými osobami okresnímu úřadu, který o dávce rozhoduje .
3. Žádost musí obsahovat určení, jakým způsobem má být dávka vyplacena.

Žádné komentáře:

Okomentovat