Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Turistická infrastruktura

Z pohledu cestovního ruchu a rekreace jsou patrné tendence: např. koncentrace turistických zařízení a infrastruktury (ubytovací, stravovací, služby, vybavenost, turistické informace) do několika nejvýznamnějších středisek, zejména do okresních a turisticky významných měst a rekreačních středisek.

K všeobecným negativům v rámci kraje patří nízká úroveň vybavenosti turistické infrastruktury, včetně rozdílné úrovně turistických služeb.

Z hlediska organizační struktury cestovního ruchu je důležitým (a zatím ještě slabým místem) organizace nabídky turistického potenciálu celé oblasti Vysočiny (turistické informace a služby v systému turistických informačních center, propagace, reklama, prodej, tvorba turistických programů a tras). V tomto pohledu již první významné kroky učinily v kraji zejména orgány veřejné správy (města, okresní úřady) a zájmová sdružení. Dosud však chybí jejich funkční propojení, resp. vybudování jednotného systému profesionální marketingové organizace, jak je obvyklé ve vyspělých turistických zemích. Solidním základem by se zde mohlo stát např. zájmové sdružení Vysočina.

Tab. č. 1 Přehled turistických a informačních středisek
Pelhřimov Polná Náměšť nad Oslavou
Humpolec Telč Okříšky
Kamenice nad Lipou Třešť Třebíč
Pacov EDU Dukovany Bystřice n. P.
Havlíčkův Brod Hrotovice Nové Město na Mor.
Chotěboř Jaroměřice na Rokytnou Velká Bíteš
Ledeč nad Sázavou Jemnice Velké Meziříčí
Jihlava Moravské Budějovice Žďár nad Sázavou

Žádné komentáře:

Okomentovat