Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Propagační materiály

Během května 1996 byly vydány jednoduché propagační materiály s jednotnou grafikou
a uspořádáním (základní informace o historii daného místa, nejvýznamnější pamětihodnosti, tipy na výlety do nejbližšího okolí). Vydány byly v barevně odlišené německé a anglické mutaci. Letáky byly k dispozici na informačních centrech, u ubytovatelů a na místech se zvýšeným turistickým ruchem. Pro veletržní účely byly letáky kompletovány do ucelených sad a přebalu.

Koncem roku 1996 byl připraven barevný materiál „Křížem krážem Vysočinou“, představující stručně všechna města a obce zapojená v nadaci, doplněný mapou, fotografiemi a kontaktními adresami informačních středisek.

V červnu 1997 byl ve spolupráci s ČCCR a OkÚ vydán ve třech jazykových mutacích materiál „Stručný průvodce Českomoravskou vrchovinou“, o nejvýznamnějších pamětihodnotech regionu,s adresami ubytovatelů, informačních středisek a upozorněním na opakující se kulturní akce.

V roce 1998 byla s využitím grantu programu Phare CBC vydána brožura Vysočina - Waldviertel, která stručně představuje oba regiony. Vznikla na základě dohody o spolupráci
s rakouským partnerem, byla využita na společných prezentacích (Brno, Vídeň). V rámci této spolupráce byl např. v létě 1998 uspořádán společný seminář pro zástupce cestovních kanceláří a infocenter z Waldviertelu, jižních Čech a Vysočiny, v roce 1999 byla rakouskou stranou vydána brožura Burgen, Stifte und Schlösser des Waldviertels mit Südböhmen und Südmähren o nejvýznamnějších stavebních památkách příhraničního regionu.

Koncem roku 1999 byl vydán katalog služeb VYSOČINA 2000 a ve spolupráci s RRR OkÚ informační regionální mapa. Oba materiály mají jednotnou obálku a obsahem se doplňují. Část finančních nákladů pokryl grant z programu Phare CBC a grant ČCCR. Před sezónou bude k dispozici na všech 19 turistických informačních střediscích regionu i v Českých centrech v zahraničí.

Ze shromážděných informací o kulturních akcích a výstavách je každoročně připravován materiál „Hrady, zámky a muzea na Vysočině“ a „Kalendář kulturních a sportovních akcí“. Každoročně je obnovována databáze „Přehled ubytovacích kapacit“.

Region byl představen v několika odborných časopisech, natočeny byly dvě rozhlasové besedy, počátkem dubna 2000 budou dokončeny vlastní www.stránky a do provozu bude uveden regionální server s informacemi o kulturním dění na celé Vysočině.

Prioritou pro rok 2000 je realizace produktu VYSOČINOU NA KOLE (dokončení cykloznačení, image materiál, podrobný cykloprůvodce s mapou). Pro financování značení bude ve spolupráci s OkÚ využito zdrojů z Programu pro obnovu venkova, pro propagační materiály byl sdružením podán projekt z programu Phare CBC. Uvažováno je o regionálních infoletácích v pěti jazykových mutacích.

Žádné komentáře:

Okomentovat