Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Regionální rozvojová agentura Vysočina, z.s.p.o. (RRAV)

http://www.rda-vysocina.cz/

RRAV byla založena koncem roku 1998 Městem Jihlavou a OHK Jihlava, působí na území pěti okresů kraje Vysočina - tj.okresů Jihlava, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou a je nástrojem regionu (samospráv regionu a podnikatelských subjektů) a státu k provádění regionální politiky. Cílem činnosti je přispívat k vyváženému rozvoji v rámci regionu. Agentura Vysočina připravuje k realizaci projektové náměty a vytváří optimální podmínky k akcím obnovy a rozvoje regionu, vyhledává finanční zdroje pro tyto akce, vytváří jejich právní rámec, sleduje a vyhodnocuje realizaci . Pracovníci RRAV: Ing. Zdeňka Ušelová, Zdeňka Janková, Ing. Iva Fialová, Jana Vičanová, Vladimír Švec.



Sdružení obcí Vysočiny (SOV) vzniklo na ustavujícím valném shromáždění dne 29.2.2000, které se konalo v Jihlavě. Zakladatelskou smlouvu podepsalo v ten den 21 přítomných zástupců obcí. Dne 21. 6. 2000 byl schválen Valným shromážděním vstup dalších 19 obcí do SOV. Cílem Sdružení byla vzájemná podpora obcí při řešení problémů přesahujících rámec a možnosti jednotlivých obcí. Sídlem Sdružení se stala Jihlava. Současné předsednictvo má 15 členů.
Na valném shromáždění dne 29.2.2000 bylo rozhodnuto o získání majoritního vlivu v Regionální rozvojové agentuře Vysočina, která začala pracovat v únoru roku 1999 pod vedením ing. Ušelové. Agentura má od svého vzniku za úkol sledování a vytváření koncepce strategických projektů, koordinaci efektivní spolupráce privátní a veřejné sféry, zpracování informativních materiálů, koordinaci projektů regionálního rozvoje a poradenskou činnost obcím.Vznikem agentury byl položen základ aktivnímu rozvoji regionu.
Po získání majoritního vlivu bude moci Sdružení obcí Vysočiny průběžně kontrolovat prostřednictvím svého správního výboru výsledky činnosti, záměry rozvoje a účelovost hospodaření agentury.
Vliv Sdružení obcí jako sdružení samospráv, vzniklého "zezdola", roste úměrně s přibližujícím se datem vstupu naší země do Evropské unie. Působí také velmi významně jako koordinátor záměrů a potřeb regionu, soustřeďujících a spojujících potřeby obcí regionu s hledisky, potřebami a záměry státu. V neposlední řadě je SOV ideální půdou pro předávání informací, vytváření společných postupů obcí a třídění názorů starostů jednotlivých členských obcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat