Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Sdružení REGION VYSOČINA

Sdružení REGION VYSOČINA má v současné době 33 členů. Z toho 31 měst a obcí
z okresů Jihlava, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Žďár n/Sáz, Třebíč a částečně také Jindřichův Hradec a Chrudim. Členem sdružení je dále Hospodářská komora Jihlava a společnost IEC Jihlava, s.r.o.
Sdružení je financováno z členských příspěvků, sponzorskými dary, vlastní obchodní činností, některé aktivity jsou realizovány za pomoci zdrojů z celostátních a zahraničních grantů. Roční členský příspěvek činí pro města a obce 2,- Kč na obyvatele (minimálně 1 000,- Kč), pro ostatní právnické osoby 3 000,- Kč.
Kontrolním orgánem je tříčlenná dozorčí rada (předseda Bc. Martin Mareček, ved. odboru kultury a rozvoje města Jemnice). Činnost nadace zajišťuje kancelář sdružení se sídlem v Jihlavě. Vede ji výkonný ředitel, jmenovaný radou (Ivana Mahelová), který je jediným zaměstnancem sdružení.
Kancelář sdružení zajišťuje činnost koordinační (činnost turistických informačních středisek, cykloznačení,, příprava propagačních materiálů, příprava veletrhů, prezentací a workshopů), organizační (vydávání materiálů, realizace veletrhů, organizace školení, seminářů a porad, vlastní fungování sdružení), propagační (účast na veletrzích, propagace sdružení v médiích, zdroj informací pro obchodní partnery), koncepční (projekty Phare, spolupráce s ostatními regionálními sdruženími a institucemi v oblasti cestovního ruchu, účast na zpracování regionální stragegie rozvoje cestovního ruchu) a poradenskou (informace o agroturistice, cykloturistice, o vývoji informační sítě). Ředitel sdružení je regionálním koordinátorem turistického regionu Vysočina ve vztahu k České centrále cestovního ruchu, je regionálním zástupcem turistických infocenter v radě Asociace turistických informačních center ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat