Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ROZDĚLENÍ HOVĚZÍ PEČENĚ PODLE POUŽITÉHO ZÁKLADU:

HOVĚZÍ PEČENĚ NA CIBULOVÉM ZÁKLADĚ:

1. Přírodní
2. Pražská
3. Znojemská
4. Štěpánská


PŘÍRODNÍ HOVĚZÍ PEČENĚ:
Maso opláchneme, prošpikujeme slaninou osolíme, opepříme. Osmahneme si cibuli a vložíme maso opečeme zalijeme a dusíme do měka. Maso vyjmeme. Šťávu vydusíme, zaprášíme a zalijeme vodou dochutíme, provaříme, procedíme.

PRAŽSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- Opláchnuté maso, za masa uděláme kapsy a naplníme vejcem, salámem, hráškem.
- Osmahneme na cibulovém základě zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měka.
- Maso otáčíme
- Maso vyjmeme, šťávu vydusíme a zaprášíme zalijeme vosou a vaříme 20 minut.
- Dochutíme, provaříme, přecedíme

ZNOJEMSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- Maso prošpikujeme slaninou osolíme a opepříme
- 2/3 tuku; na cibulovém základe krátce osmahneme maso a zalijeme vosou a dusíme doměka.
- Maso vyjmeme, šťávu vydusí zaprášíme moukou, mírně zasmahneme, ředíme vodou
- Dochutím, provaříme, procedíme, zvlášť si podusíme okurky na zbytku tuku. Dáváme na každou porci

ŠTĚPÁNSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- Maso po stranách prošpikujeme slaninou a u prostřed vytvoříme kapsu dáme dovnitř vejce.
- Na cibulovém základu opečeme maso zalijeme vodou a dusíme do měka.
- Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme dolijeme vodou, dochutíme, provaříme, procedíme.



HOVĚZÍ PEČENĚ NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:

HOVĚZÍ PEČENĚ NA PAPRICE:
- Maso kýty, plec, vysoký roštěnec
- Prošpikujeme
- Osolíme
- Dusíme na paprikovém základě
- Zahustíme zásmažkou, zjemníme smetanou

FRANFURSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- Úprava stejná jako na paprice + orestované párky do omáčky
- Maso prošpikujeme párkem



HOVĚZÍ PEČENĚ NA ZELENINOVÉM ZÁKLADĚ:

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ:
- maso kýta, plec, vysoký roštěnec
- prošpikujeme
- osolíme
- opečeme na světlém zeleninovém základě
- přidáme trošku hořčice podlijeme vodou
- divoké kořeni + tymián + kolečko citrónu zbavení kůry a pecek
- měkké maso vyjmeme zahustíme nejraději provařenou zásmažkou nebo bešamelem
- propasírujeme!!
- zjemníme smetanou a máslem
- dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónovou šťávou
- doplněk: brusinky, plátek citrónu a šlehačka

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- je stejná jako svíčková + orestované houby

MYSLIVECKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ:
- je stejná jako svíčková + bílé víno a na drobno nasekané bylinky (zelená nať, cibule, kyselé okurky, Kapary, sardele)



HOVĚZÍ PEČENĚ NA TMAVÉM ZELENINOVÉM ZÁKLADĚ:

HOVĚZÍ PEČENĚ NA VÍNĚ:
- maso prošpikujeme osolíme
- dusíme na tmavém zeleninovém základě s divokým koření + plátek citrónu
- vydušením zahustíme zásmažkou přidáme brusinky, povidla, strouhaný perník, rajčatový protlak, cukr, citrónovou šťávu, provaříme, propasírujeme a zjemníme červeným vínem.

Žádné komentáře:

Okomentovat