Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ANGLICKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ

VHODNÉ MASO:
nízký roštěnec; prává hovězí svíčková

PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
- ukrojíme kus masa o váze 1 kg
- maso odblaníme a u roštěnce nakrájíme povrchový lůj na kosočtverec
- maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem a necháme několik hodin marinovat
- maso zprudka ze všech stran opečeme na 100% tuku na pánvi
- maso přendáme do pekáče + výpek z pánve
- vložíme do trouby a pečeme svíčko asi20 minut a nízký roštěnec až 40 minut v konvektomatu pečeme kratší dobu.
- maso obracíme vyjmeme, šťávu buď zahušťujeme nebo podáváme přírodní.

ÚPRAVY:
anglická svíčková – ze svíčkové
anglický rostbíf – nízký roštěnec

POUŽITÍ:
a) v teplé kuchyni (plátky masa podlité přírodní šťávou, vařený brambor, tatarka)
b) ve studené kuchyni – řádně vychladit, nakrájet na tenké plátky podáváme jako studený předkrm na rautech.

Žádné komentáře:

Okomentovat