Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

HOVĚZÍ DUŠENÉ POKRMY KRÁJENÉ NA PLÁTKY

VHODNÉ MASO – nízký a vysoký roštěnec, kýta, plec 100g v sírovém stavu

HOVĚZÍ PLÁTEK PŘÍRODNÍ:
- plátky opláchneme, mírně naklepeme
- osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na části tuku. Na zbytku tuku osmahneme cibuli přidáme plátky a zalijeme vodou a dusíme do měka.
- Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou zalijeme vodou osolíme, provaříme procedíme.

HOVEZÍ PLÁTEK MORKŮ:
- plátky naklepeme osolíme, opepříme
- plátky osmahneme a přidáme do cibulového základu
- zalijeme vodou a dusíme do měka
- šťávu vydusíme zaprášíme moukou zalijeme vodou, procedíme přidáme nakrájený mozek a provaříme, přisolíme a provaříme

HOVĚZÍ PLÁTEK NA ŽAMPIONECH:
- plátky nakrájíme, osolíme, opepříme
- plátky osmahneme a přidáme do cibulového základu zalijeme vodou a dusíme
- šťávu vydusíme zaprášíme zalijeme vodou a procedíme, přidáme osmahnuté žampióny

HOVĚZÍ ZNOJEMSKÁ FILÉ – stejné jako přírodní + podušené okurky

HOVĚZÍ PLÁTEK NA SLANINĚ – stejné jako přírodní + rozškvařená slanina

HOVĚZÍ PLÁTEK NE PEPŘI – stejné jako přírodní + přidáme pepř do základu

HOVĚZÍ PLÁTEK NA SMETANĚ:
- maso opláchneme, naklepeme, osolíme
- zeleninový základ vložíme opečené plátky přidáme divoké koření + citrón zastříkneme octem
- maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, zředíme vodou dochutíme, provaříme, procedíme.

HOVĚZÍ PLÁTEK NA PAPRICE – stejné jako přírodní + do základu paprika

Žádné komentáře:

Okomentovat