Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Společenské podmínky a atraktivity:

Společenské podmínky a atraktivity:

a)kulturně historické památky-mezi nejpřitažlivější patří architektonická díla jednotlivých historických slohů a epoch, moderní architektury, ale i různé užitkové stavby jako objekty samostatně, nebo soustředěné do určitých komplexů. Kromě vlastních staveb je předmětem zájmu jejich výzdoba (sochařská, malířská, řezbářská)

b)Kulturní zařízení, kulturní a jiné akce: největší význam pro CR mají
- muzea a galerie: Louvre s Monou Lisou, Ermitáž-Petrohrad, Metropolitan Museum o Art-New York, British Museum. Londýn,Národní galerie antického umění v Římě, musea ve Vatikánu, museum Prado v Madridu, Galerie Uffizzi a Pitti ve Florencii.
- Divadelní a operní představení, koncerty, hudební festivaly: milánská Scala, Metropolian opera v New Yorku, Velké divadlo v Moskvě, Radio City Music Hall v New Yorku, pařížská a vídeňská Opera, divadelní festivaly v Avignonu a Dubrovníku, filmový festival v Benátkách, v Cannes, KV, Berlíně, Locarnu, San Sebastianu.
- Náboženské slavnosti a poutě:Lurdy v jihozápadní Francii, Fátima v Portugalsku, Czestochowa v Polsku, Padova, Santiago de Compostela ve Španělsku, Assisi v Itálii, Mekka a Medina v Saudské Arábii, Bnáras v severní Indii

c)Sportovní a zábavní zařízení a akce – karnevaly–Nice,Viareggio,Benátky,Kolín nad Rýnem,býčí zápasy ve Španělsku a Mexiku.Zábavní parky:Prater ve Vídni,Disneyland ne Floridě

Žádné komentáře:

Okomentovat