Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

vstřikování plastů

je výrobní technika pro dělání částí od obou termoplastu a tvrditelné teplem plastické materiály v produkce . Roztavený plast je vstříknout ve vysoký tlak do zemina (britský různý pravopis: forma ), který je obrácený z produktového tvaru. Po produktu je navržený Průmyslový návrhář nebo Inženýr , zeminy jsou udělané formový - výrobce (nebo nástrojař ) z kovu, obvykle buď ocel nebo hliník , a přesný- obrobený strojem tvořit rysy z požadované části. Injekce hnětení je široce užívané pro výrobu různorodost částí, z nejmenšího komponentu k celým tělesným panelům z vozy . Injekce hnětení je nejběžnější metoda produkce, s nějakými obvykle udělanými položkami včetně uzávěrů láhví a venkovního nábytku. Injekce hnětení typicky je schopné z IT stupňovat asi 9- 14.


Standardní dva talíře obrábění - jádra a dutina jsou přílohy ve formovém základu - "rodinná zemina" z 5 různých částí Materiály: Nejběžněji užívané termoplastické materiály jsou polystyren (nízká cena, chybění síly a dlouhověkosti dalších materiálů), ABS nebo akrylonitril butadien styrén ( kopolymer nebo směs separací užívaných pro všeho od Lego rozdělí se k elektrotechnickým bydlením), nylon (chemicky odolný, ohnivzdorný, nepoddajný a flexibilní - užíval pro hřebeny), polypropylen (nepoddajný a flexibilní - užíval pro nádoby), polyetylen , a polyvinylchlorid nebo PVC (běžnější v vytlačování jak užívaný pro roury, okenní staví, nebo jak izolace na instalaci vedení kde to je poskytnuté flexibilní zahrnutím vysoké proporce plasticiser ).

Injekce hnětení může také být užívaný pro vyrábět části z hliník nebo mosaz . Bod tání těchto kovů jsou moc vyšší než ty z plastů; toto dělá pro podstatně kratší formové doby existence navzdory použití specializovaných ocelářských akcií. Nicméně, výdaje srovnávají docela příznivý lití do pískové formy , zvláště pro menší části.

Žádné komentáře:

Okomentovat