Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Termoplasty - tahák

Polyethylen-druhý nejpoužívanější termoplast.Vyrábí se nízkotlaký,vysokotlaký,pěnový zesítěný.Use-sdělovací technika,v silnoproudé el.technice.Vhodný k izol.vodičů.Polystyren-výroba souč.pro vysokofrekvenční techniku, izol vysokofrek.vodičů a koax kabelů.Nedostatek-křehkost,low prac.teplota,hořlavost.

Polytetrafluorethylen-nejkvalitnější polymerní izol.(teflon).Chemicky odolný,nehořlavý,použitelný do 250°C.Use-izol vysokofrek vodičů a obalů,pro chem. zařízení.Nevýhoda-nesnadná zpracovatelnost.Polyamidy velmi dobré mech.vlastnosti a chem.odolnost.Use-složka elektroizollaků(pouze v suchém prostředí).Nevýhoda-velká navlhavost.

Reaktoplasty-látky,které se za působení tepla nebo chem přísad vytvrdí.

Nejdůležitější-fenolformaldehydové pryskyřice,nasycené polyestery,epoxidové pryskyřice,aminoplasty.Fenol.prys-Use-výroba laků,lepidel,vrstvených mat.lisovací mat.Nas.polys.-dobré el. Vlastnosti,výroba laků ,pojiva,výroba sklolaminátů.Epox.pr good el.vlast.,velkou mech.pevnost.Use-impregnování,odlévání,zalévání,lisovací látky,pojiva,výroba ploš spojů.

Aminoplasty-Use-výroba lisovacích látek,vrstvených mat,lep.laků,konstrukční ůčely.Nátěr hmot-dobré tchnologické vlastnosti,velkou el.pevnost.obsahují filmotvornou látku -rozpouštědla i ředidla.Rozlišujeme-barvy a laky.Barvy (obsahují pigmenty)-olejové,syntetické aceton,speciální

Žádné komentáře:

Okomentovat