Hotelová hala:
- vstup a příjem hosta
- umístění v přízemí hotelu, haly v jednotlivých patrech již neexistují
- hala reprezentuje hotel, tvoří spojovací prostor mezi ubytovací a stravovací částí, umožňuje
hostům využít další služby hotelu
- nové hotely nečlení prostor na vstupní část a hotelovou halu
- orientační údaj velikosti hotelové haly – cca 0,60 m2/jedno stálé lůžko (hotely do 400 lůžek),
hotely nad 400 lůžek – plocha haly je zde totožná s počtem pokojů
- vyhrazená část haly – křesla s konferenčními a kavárenskými stolky
- hala se může využívat i k podávání snídaní – vhodné dispoziční řešení
- recepční služby (příjem, vrátnice, úschovna zavazadel, telefon, fax, sekretářské služby,
pokladna, směnárna …….)
- přístup na parkoviště a do garáží přímo z hotelové haly
- pohyb hotelových hostů a pasantů odbytových středisek by se neměl křížit
- halový bar – Lobby
- bezespárá podlaha – doprava zavazadel
Příjem hosta:
- recepce a registrace hostů
- rezervační oddělení
- pokladna, směnárna a fakturace
- vrátnice
- informace a služby hostům
Zázemí pracovišť recepce a vrátnice:
- frontoffice
- backoffice
- délka pultu je dána počtem lůžek: hotely střední kategorie do 400 lůžek – 280 cm pultu vč.
rezervací, pokladna 250, vrátnice 250, výška 115-120 cm, šířka 40 cm
Úschovna zavazadel:
- možnost uložení zavazadel nebo předmětů
- evidence a potvrzení pro hosta
- řídí hotelový zřízenec
Vstupy, vchody, zádveří:
- zádveří pomáhá eliminovat střídání rozdílné venkovní a vnitřní teploty
- rohože na čištění obuvi
- vzduchová clona
- vstupní dveře se otevírají ven
- vchody pro zaměstnance a zásobování oddělené
Více na:
Jak vybrat podlahu - co potřebujete vědět pro správnou volbu podlahy (1. díl)
Jak vybrat podlahu - jaké jsou druhy podlah (2. díl)
Žádné komentáře:
Okomentovat