3. Výroba
- příprava výroby
- chlazení
- výroba
- tepelná úprava
- křížová kontaminace
- kritické produkty
- fritování
- hluboké zmrazení (rozmrazování)
- hygiena přístrojů
- osobní hygiena
4. Samoobsluha/catering
- dodržování chladící teploty
- udržování v teple
- dodržovat dobu skladování (3 hodiny)
- nechráněné potraviny
- hygiena při dopravě
- osobní hygiena
5. Úklid/údržba
- úklid místností
- čištění strojů
- kontaminace
- plány úklidu
- plány údržby
6. Odstranění odpadků
- nádoby na odpad
- oddělování – skladování
- likvidace odpadků
- škůdci, obtížný hmyz
7. Osobní hygiena
- osobní hygiena
- nemocní pracovníci
- ohlašovací povinnost
- toalety a šatny
Úřední potravinářská kontrola:
- sleduje, zda je samokontrola ve všech oblastech (ochrana zdraví, před podvody) vhodné pro
danou provozovnu a zda se uplatňuje
- sledují zda jsou k dispozici písemné podklady
- zda jsou tyto podklady vhodné pro danou provozovnu
- zda se koncepce v provozovně uplatňuje
- kontrolují i úřední orgány, prostorové, technické požadavky a základní hygienická opatření
Laboratorní testy:
- jsou součástí samokontroly, jsou užitečné a účelné, ne však bezpodmínečně nutné
- samotné laboratorní testy však neznamenají vlastní kontrolu
Žádné komentáře:
Okomentovat