Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Nebezpečí požáru

Při ochraně hostů v hotelovém zařízení je potřeba dbát zejména na dvě oblasti problémů:
• nebezpečí požáru
• nebezpečí odcizení majetku hosta

1. Nebezpečí požáru
Mezi nejrizikovější faktory požáru v hotelových zařízeních patří zejména nedopalky cigaret a doutníků, snadno zápalné dekorační materiály, závady na elektrospotřebičích, dřevěném obložení chodeb a pokojů, apod.
Na zajištění protipožární bezpečnosti hotelového zařízení je třeba myslet již při jeho výstavbě. Zejména je třeba stavbu rozdělit do několika požárních úseků a stanovit únikové cesty, tzn. jejich rozmístění, počet, šířku a případně délku.
Vzhledem k tomu, že požárům je třeba předcházet, každé hotelové zařízení musí dodržovat následující opatření:

Technologické zabezpečení:
• Hasící přístroje
Rozeznáváme několik druhů hasících přístrojů: vodní, pěnový, práškový, CO2 a halonový. Každý druh hasícího přístroje se používá pro hašení jiné látky.
→ vodní – jsou vhodné k hašení pevných látek, zejména organického původu a nesmějí se
používat k hašení požárů za přítomnosti elektrických zařízení pod napětím.
→ pěnový – je vhodný především pro hašení kapalin nebo látek přecházejících do kapalného
skupenství a pevných látek a nesmí se používat k hašení požárů za přítomnosti
elektrického zařízení pod napětím.
→ práškový – těmito hasícími přístroji lze hasit požáry kovů a to i za přítomnosti elektrických
zařízení pod napětím, nesmí se používat k hašení v práškových prostorách nebo
hašení sypkých hmot. Nejsou také vhodné k hašení točivých strojů a
elektronických zařízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat