Vše se destiluje min. 2x v Cu /měděném/ kotli, který je zahříván. Páry se zachytávají v chladičích, kde následuje zkapalnění. Je důležité oddělit dobrý díl od dílu špatného => hlavu od těla a ocasu.
    Používá se především k produkci  Cognac, Skotská a Irská whisk-e-y, Bourbon.
                             b) průběhová metoda (CONTINUOUS STILL)
    Jednotlivé složky se redestilují v destilačním válci, do procesu vstupuje směs surovin, pára a unikají výpary, které se zpětně zkapalňují v chladičích.
    Používá se zejména k produkci Vodky, Ginu, Tequily, Rumu.
=> Po destilaci má lihovina neutrální – čirou barvu. Obsah alkoholu po 1. destilaci je  kolem 30 obj.% a po druhé destilaci okolo 72 obj. %.
=> Požadované % alc. Se získává ředěním destilovanou, nebo přírodní pramenitou vodou.
=> Zlatavá barva se získává obarvováním karamelem, nebo zráním v sudech. Nejčastěji dubových.
=> Jediný destilát, který se po destilaci ředí vodou pouze minimálně a obarvuje také jen ve vyjímečných případech je Cognac.  Barva je získána především zráním v dubových sudech, ředí se pouze jednotlivé druhy a ročníky mezi sebou.
 
Žádné komentáře:
Okomentovat